9 rutines fàcils per mantenir casa teva neta i endreçada

9 rutines fàcils per mantenir la casa neta i endreçada

A vegades, treure temps per la neteja de casa pot resultar una mica complicat amb les obligacions del dia a dia. Per això, et portem nou trucs que evitaran que se t’acumulin les tasques de neteja i que t’ajudaran a mantenir casa teva neta. Amb constància i regularitat, aconseguiràs convertir casa teva en un lloc més net i endreçat sense fer grans esforços.

1. Les sabates es queden a la entrada

Si vols estalviar-te haver de netejar el terra de casa teva tan sovint, prova de deixar les sabates a l’entrada. Veuràs que entrarà molta menys brutícia i que el terra es mantindrà net durant més temps. Això sí, és important que tinguis algun lloc especial on deixar les sabates perquè no quedin pel mig i l’entrada de casa teva quedi endreçada. Pots provar amb estanteries obertes baixes o amb sabaters com els de Joseph & Joseph.

Les sabtes es queden a la entrada

2. En arribar, la roba i accessoris es guarden directament al seu lloc

Una altra manera d’estalviar temps i mantenir els teus espais més endreçats, és seguir la tècnica “One-touch·. Com el seu nom indica, es tracta de moure qualsevol objecte que utilitzem només una vegada, sobretot en tornar a casa. 

L’objectiu és que la roba, els accessoris, el tàper net… es guardin directament al seu lloc en arribar a casa. Per contra, acabarem traslladant-ho tot d’un lloc a l’altre fins que finalment el guardem al seu lloc, perdent així molt més temps i donant una sensació de casa desendreçada. Tanmateix, per poder aplicar aquesta tècnica, cal tenir clar on va cada cosa i atribuir-li un espai d’emmagatzematge especial.

De fet, si hi ha alguna cosa que sol quedar-se a les cadires de la cuina, del menjador o de l’habitació, sempre sol ser la jaqueta. Per això, es recomana tenir un penjador a l’entrada o rebedor, com els d’Umbra on poder penjar la jaqueta només en entrar. 

També és una molt bona opció guardar totes les joies i accessoris de bijuteria en un joier com el de Stackers. Allà les polseres, collarets i arracades quedaran ben guardats en compartiments, evitant que es quedin per sobre el marbre del bany.

A més a més, una de les millors sensacions en arribar a casa és posar-se còmode, però sense oblidar-nos de guardar la roba a l’armari. Fer-ho és més fàcil amb un armari obert com el d’Umbra, vist que tot queda molt més a mà i disposa de diversos espais diferenciats per a cada peça de roba.

També es recomana utilitzar perxes per anar penjant les peces de roba i tenir-les totes a la vista sense apilonar-les.

3. Netejar la cuina després de cada ús i mantenir l'ordre

La cuina és un dels espais que, pel seu ús, més s’acaba embrutant. Per això, és imprescindible netejar-la sovint, si pot ser, després de cada ús. D’aquesta manera, evitarem que les taques s’endureixin i que la brutícia s’acumuli. Un dels imprescindibles d’una cuina neta és un escorreplats, com el de Joseph & Joseph, pensat per eixugar el que rentem a mà sense deixar-ho tot en equilibri precari sobre una baieta.

Un altre punt crucial en una cuina, és tenir una àrea de treball que ens permeti cuinar a gust. 

Alguns articles que ens ajudaran a guanyar espai són aquells que aprofiten la paret, com per exemple les estanteries Corner d’Umbra o el set d’utensilis Profi Plus de WMF que va enganxat al mur. 

També és una bona opció endreçar verticalment, és a dir, ocupar poc espai en horitzontal i servir-se d’expositors estrets i alts. És el que proposa Joseph and Joseph amb la col·lecció Elevate Edition, amb el joc de 6 utensilis de cuina o el joc de 5 ganivets.

Això no obstant, no hem d’oblidar mantenir els calaixos o espais interiors endreçats per guanyar temps a l’hora de cuinar. Així doncs, un organitzador de tapes d’olles, paelles i tàpers com el de Tescoma és una excel·lent opció per emmagatzemar aquest tipus d’objectes, o encara un calaix per càpsules de cafè com el de Joseph and Joseph. 

De fet, la marca també suggereix una forma intel·ligent de guardar les taules de tallar amb un contenidor estret i funcional.

4. Tenint productes d'higiene a mà, no se't passarà netejar

A vegades, la diferència entre fer alguna cosa al moment o deixar-la passar es troba únicament en si disposem del necessari per poder dur a terme aquella tasca. És per això, que es recomana tenir sempre a mà els productes de neteja. D’aquesta manera podrem repassar els espais i mantenir-los nets durant més temps, sense haver d’esperar al dia de la neteja setmanal.

Aquests productes es poden guardar en una prestatgeria de bany, com per exemple la d’Umbra, i si volem mantenir una certa unitat decorativa, es poden aplegar dins de caixetes o cistelles de vímet. 

Podem aplicar la mateixa tècnica a la cuina per exemple, agrupant fregalls, sabó de vaixella i baietes de microfibra com les de Brabantita, dins un organitzador d’aigüera com el de la mateixa marca.

Finalment, una paperera a cada estança de la casa, encara que sigui petita, evitarà que deixem restes d’escombraries per la casa. Les marques Umbra o Andrea House ofereixen papereres de mides i materials molt diferents que s’integraran fàcilment als espais de casa teva.

5. Aspirar a diari, sobretot cuina i bany

Tot i deixar les sabates a l’entrada, és inevitable que el terra s’ompli de pols i de brutícia. També en ventilar, entren a dins de casa petites partícules de pols i de terra que, si s’acumulen, donen molt mal efecte. És per això que un aspirador sense cable sempre serà la millor opció, ja que ens permetrà fer una passada ràpida sense haver d’endollar-lo i desendollar-lo a cada vegada.

Per exemple els aspiradors Dyson incorporen un suport de paret que a la vegada serveix de càrrega, amb la qual cosa ocupa poc espai, i si es deixa penjat, sempre estarà llest per utilitzar. A més a més, disposa de diversos accessoris que ofereixen diversos tipus d’aspiració.

D’altra banda, la marca americana Shark proposa uns aspiradors plegables que s’aguanten drets sense problema, aportant molta estabilitat al producte, ja sigui dins de l’armari on es guardi o a les pauses mentre es fa servir. D’altra banda, inclou un innovador sistema que talla els cabells llargs per aspirar-los millor i evitar que s’enredin dins l’aspirador.

6. Espais decorats amb armonía

En zones com ara la cuina i el bany, és fàcil acabar barrejant elements molt diferents, ja que el que prima en aquests espais sol ser la practicitat. Tanmateix, el simple fet d’utilitzar jocs complets o elements fets de materials similars, guanyarem molta harmonia i una sensació d’ordre implícita. 

Per exemple, si la sabonera, l’organitzador de cosmètics, el pot del raspall de dents i els prestatges de la dutxa són del mateix material, color o de la mateixa col·lecció, tindrem una sensació d’ordre molt clara.

De fet, per molt diferents que siguin els productes que guardem a l’interior, no es veuran, ja que aniran guardats dins de recipients que ajudaran a conservar una coherència estètica. Marques com ara Andrea HouseJoseph & Joseph i Umbra ofereixen col·leccions molt completes que integren tots els productes pel bany.

Per aconseguir aquest efecte a la cuina, n’hi ha prou amb conjuntar la part tèxtil, és a dir, estovalles i draps de cuina com els de Tognana. També cal utilitzar un sol joc de vaixella a la vegada, sense barrejar els diferents jocs. 

A partir d’aquí ja és qüestió de gustos: Villeroy  & Bosch opta per vaixelles més versàtils i clàssiques, en canvi, la marca Tokyo integra tocs més distintius i s’apropa més a l’estil asiàtic.

7. Preparar la roba per la bugada

Si hi ha alguna cosa inevitable, és tenir roba per casa. Al final, ens hem de vestir cada dia i és una realitat que la roba bruta i s’acumula. Però això no vol dir que s’hagi de quedar en una cadira o apilonada en un racó de l’habitació.

De fet, Joseph & Joseph ens facilita la tasca amb un cabàs per a roba bruta que consta de 2 o 3 compartiments per separar la roba bruta per colors al moment mateix que es posa a rentar. D’aquesta manera ens estalviem la separació en el moment de la bugada, durant el qual, els articles de Brabantia poden resultar molt útils. 

Parlem d’una cistella plegable per transportar còmodament grans quantitats de roba sense perdre algun mitjó pel camí. O també de bosses de diferents mides per rentar roba de diferents persones sense barrejar-la o fundes perquè cap mitjó perdi la seva parella.

8. Renovar l'aire per una millor olor

Un dels altres aspectes que ajuden a sentir-se a gust a casa és la qualitat de l’aire i les olors. De fet, es recomana ventilar cada dia, però és ben sabut que a l’hivern o quan plou no és tan evident. Per això, és molt útil tenir un purificador d’aire o ventilador que ajudi a sanejar l’aire ambient i renovar-lo, com els que ofereix la marca Duux.

L’últim detall consistiria a aportar un aroma especial, més dolç o floral, a casa teva. 

En aquest àmbit, la marca Durance té una llarga trajectòria, cosa que li permet oferir fragàncies per a tots els gustos i èpoques de l’any. Ja sigui sota forma d’espelma, de difusor o d’esprai.  

9. Mantenir la casa neta i endreçada

Per acabar, un dels espais que més fàcilment s’embruta de tota la casa és la nevera, pel simple fet de conservar aliments en el seu interior. Cada cop més, s’intenta anar cap a una reducció dels envasos, el que resulta molt beneficiós pel planeta, però que ens embruta una mica més la nevera.

No obstant això, existeixen diversos productes pensats per emmagatzemar els aliments de la nevera de forma eficient per evitar taques i brutícia. Per exemple, la marca Tescoma disposa d’uns calaixos que s’agafen per la part superior a la prestatgeria de sobre, la qual cosa resulta molt útil per aprofitar l’espai en aquelles prestatgeries que són molt altes com per acumular el menjar en equilibri.

També comptem amb els estocadors de Smart Store, que en ser transparents permeten veure el que hi ha a l’interior i a més disposen de tapa. Finalment, també es poden utilitzar separadors verticals de Joseph and Joseph que impediran que llaunes i ampolles rodin per la prestatgeria, així com organitzadors giratoris que et permetran agafar qualsevol cosa en un sol gir.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *